از سفره ایرانی تا لقمه خلاقانه
محبوب ترین غذاهای سنتی
سفری به قلب سنت ها و ارثیهای طعم و رنگ فرهنگ غذایی ایرانی
تاکوی ایرانی با نان لواش
اگه دوست دارید یه غذای جدید، سریع و بدون دردسر درست کنید که هم رژیمی باشه، هم سیرت کنه، تاکو ایرانی یه انتخاب عالیه. ترکیب نون لواش با مواد گیاهی خوشطعم داخلش، یه ساندویچ سبک و متفاوت بهت میده.
نرگسی اسفناج
نرگسی اسفناج یکی از غذاهای سنتی و سبک ایرانیه که در عین سادگی، بسیار مقوی و خوشطعم هست. این غذا بیشتر در فصل زمستان و پاییز پخته میشه و برای شام یا حتی یک ناهار سبک عالیه. ترکیب تخممرغ و اسفناج، یه بمب آهن و ویتامینه!
طرز تهیه تاکو ایرانی :
مرحله اول: لوبیا یا عدسی پخته رو با چنگال له کنید. (میتونید کمی روغن زیتون هم بهش بزنی تا چسبندگی داشته باشه.)
مرحله دوم: گوجه، پیاز، فلفل دلمهای و جعفری رو ریز کنید. همه رو با هم مخلوط کن و ادویه، نمک و آبلیمو بزنید.
مرحیدله سوم: مخلوط لوبیا یا عدسی رو با سبزیجات مخلوط کنید. (یا لایهلایه داخل نان بذارید.)
مرحله چهارم: روی هر نون مقداری از مواد بریزید، کمی پنیر (فتا یا پیتزا) اضافه کنید، رول کنید یا تا بزنید.
مرحله پنجم: میتونیید تاکوها رو داخل تابه خشک کمی گرم کنید تا نونش تُرد بشه و پنیر آب شه. یا همینطوری سرد بخوریید.
میتوانید تاکوها را داخل تابه کمی گرم کنید تا نان تاکو ترد و پنیر تاکو آب بشه و یا به شکل سرد تاکو را نوشجان کنید.
مقدار مناسب برای چهار نفر
مواد لازم | مقدار کافی |
نان لواش | ۴ عدد (یا بیشتر) |
لوبیا چیتی یا عدسی پخته | ۱ پیمانه |
گوجهفرنگی نگینی | 2عدد |
پیاز ریز شده | ۱ عدد کوچک |
فلفل دلمهای رنگی | ½ عدد (دلخواه) |
پنیر فتا یا پنیر پیتزا | به مقدار لازم |
جعفری یا گشنیز خردشده | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو یا لیموی تازه | به مقدار دلخواه |
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا | به مقدار لازم |
نکته
نان لواش را قبل از استفاده کمی گرم کنید تا نرم و انعطافپذیر شود.


طرز تهیه نرگسی اسفناج :
مرحله اول:پیاز رو نگینی خرد کنید و با کمی روغن تو ماهیتابه تفت بدهید تا طلایی شه.
مرحله دوم: سیر خردشده رو به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید تا عطرش بلند شود.
مرحله سوم: اسفناجها رو ریز کنید و به مواد اضافه کنید. در قابلمه رو بذارید تا اسفناجها خوب بپزن و آب بندازن. گاهی هم بزنید تا نسوزه.
مرحله چهارم: زردچوبه، نمک و فلفل رو بریز و هم بزنید.
مرحله پنجم: وقتی اسفناج خوب پخته شد و آبش جمع شد، تخممرغها رو بدون همزدن روی مواد بشکنید (مثل نیمرو). در تابه رو بذارید تا بخارپز بشن و ببندن.
استفاده از سبزی خوردن و نان سنگک هنگام سرو هر فردی را عاشق دیزی می کند.
مقدار مناسب برای چهار نفر
مواد لازم | مقدار کافی |
اسفناج تازه | 500 گرم |
تخممرغ | 4 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر (اختیاری) | 2 حبه |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
از نرگسی اسفناج تا تاکو؛ طعمی از سنت و خیابان
غذا، قصهی فرهنگهاست. سفره سنتی ایرانی با رنگ و لعاب قورمهسبزی و زرشکپلو،غذای های ساده و سزیع مثل نرگسی اسفناج نماد مهماننوازی است. در طرف دیگر، تاکوی مکزیکی، تجربهای خیابانی و سریع از طعمهای خاص را ارائه میدهد. تلفیق این دو سبک میتواند آشپزی را وارد دنیای نو کند؛ مثلاً تاکو با نان لواش ایرانی و مواد سنتی یا مکزیکی، ترکیبی مدرن از دل سنت است.
استفاده از اسفناج تازه باعث رنگ سبز زنده و طعم بهتر غذا میشود.
بعد از پخت اسفناج، حتماً آب اضافهاش را کامل بگیرید تا ظاهر نرگسی جمعوجورتر و زیباتر شود.
در تفتدادن پیاز، از روغن حیوانی یا کره استفاده کنید تا عطر و طعم سنتیتری بگیرد.
زرده و سفیده تخممرغ را جداگانه بریزید تا شکل غذا حرفهایتر شود.
برای طعم خاص، میتوانید نوک قاشق زردچوبه و فلفل سیاه تازه آسیابشده اضافه کنید.
نرگسی اسفناج را همراه نان سنگک تازه و سبزی خوردن سرو کنید، مخصوصاً برای شام سبک و مقوی عالیست.
برای اینکه نون تاکو نرم و قابل رولکردن باشد، آن را قبل از استفاده چند ثانیه روی تابه گرم یا بخار قابلمه قرار دهید.
حتماً از یک ماده کرمی مثل ماست، سس یا پنیر پیتزا استفاده کن تا مواد داخل تاکو به هم بچسبند و از نون نریزن بیرون.
مواد داخلی را ریز خرد کن تا هنگام خوردن بافت بهتری داشته باشه و راحتتر پیچیده بشه.
افزودن سبزی تازه مثل گشنیز یا جعفری باعث افزایش طراوت و عطر غذا میشود.
برای طعمی متفاوت و تردی بیشتر، میتونی بعد از پیچیدن، تاکو را کمی در تابه خشک گریل کنی تا نون تُرد بشه و پنیر آب شه