چی بپزم برای شام؟ 2غذای ساده، خوشمزه و سریع برای شام
محبوب ترین غذاهای سنتی
سفری به قلب سنت ها و ارثیهای طعم و رنگ فرهنگ غذایی ایرانی
1_ نیمرو قارچ و گوجه 

چی بپزم برای شام؟ نیمرو قارچ و گوجه یکی از سادهترین و خوشمزهترین غذاهاییه که در کمترین زمان آماده میشه. ترکیب تخممرغ، قارچ و گوجه با کمی ادویه، یه شام سبک، گرم و پرانرژی برات درست میکنه. این غذا برای وقتایی که خستهای و نمیخوای زیاد تو آشپزخونه بمونی، یک گزینه عالیه.
2_ اشکنه (شام سبک و سنتی)
چی بپزم برای شام؟ اشکنه یکی از غذاهای قدیمی، ساده و سریع ایرانیه که با مواد بسیار ابتدایی درست میشه. این غذا معمولاً تو شبهای سرد زمستونی حسابی میچسبه و خیلی از خانوادهها هنوزم طعم نوستالژیکش رو دوست دارن.

طرز تهیه نیمرو قارچ و گوجه :
مرحله اول: ابتدا قارچها را ورقهای خرد کرده و در تابهای با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا آب اضافی آن کشیده شود و کمی طلایی شود.
مرحله دوم:گوجهفرنگیها را پوست گرفته و نگینی خرد یا رنده کنید، سپس به قارچهای تفت دادهشده اضافه کرده و با شعله ملایم تفت دهید تا آب گوجه تبخیر شود.
مرحله سوم: در این مرحله، نمک و فلفل را اضافه کرده و مواد را کمی مزهدار کنید.
مرحله چهارم: حالا تخممرغها را یکییکی روی مواد بشکنید (میتوانید زردهها را دستنخورده بگذارید یا هم بزنید، بسته به سلیقه)
مرحله پنجم:درِب تابه را بگذارید تا تخممرغها بپزند و غذا آماده شود. اگر خواستید خوشعطرتر شود، در پایان کمی کره اضافه کنید.
مقدار مناسب برای چهار نفر
مواد لازم | مقدار کافی |
قارچ تازه | 300 گرم |
گوجهفرنگی متوسط | 4 عدد |
تخممرغ | 4 عدد |
روغن مایع | به مقدار کافی |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار کافی |
کره (اختیاری) | 20 گرم |
پیشنهاد
با نان سنگک یا بربری تازه، سبزی خوردن و کمی ترشی، این غذا فوقالعاده میچسبد.

طرز تهیه اشکنه:
مرحله اول: پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن با زردچوبه تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله دوم: آرد گندم را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله سوم: شنبلیله یا ترخون خشک را اضافه کرده و کمی تفت دهید (مواظب باشید نسوزد، چون طعم تلخ میشه).
مرحله چهارم: آب جوش را اضافه کنید و اجازه دهید مواد حدود ۱۰ دقیقه بجوشند.
مرحله پنجم: تخممرغها را یکییکی داخل قابلمه بشکنید و هم نزنید تا خودشون ببندند (یا میتونید هم بزنید و اشکنه عسلی درست کنید).
مرحله ششم: بعد از ۵ تا ۷ دقیقه که تخممرغها پخته شد، غذا آماده سرو است.
با نان سنگک یا لواش و سبزی خوردن، یه شام ساده و دلچسب خواهید داشت
مقدار مناسب برای چهار نفر
غذاهای سادهای که همیشه جواب میدن
غذاهای ساده و قدیمی همیشه جایگاه خاصی تو سفرههای ایرانی داشتن. یه کاسه اشکنه داغ یا یه املت گوجه ساده میتونه حال دلت رو عوض کنه. این غذاها تو کمترین زمان آماده مشوند نرگسی اسفناج، اشکنه، یا املت گوجه از لحاظ طعم فوقالعادهان، وقتی نمیدونی شام چی درست کنی، این غذاها یه انتخاب بیدردسر و دوستداشتنیان.
برای خوشعطر شدن اشکنه، پیاز را با حرارت ملایم و زمان بیشتر تفت دهید تا کاراملی شود؛ این کار طعم اشکنه را دوچندان میکند.
استفاده از نعنا خشک تفتداده شده داخل روغن، طعم سنتی و عطر بینظیری به اشکنه میدهد.
اگر تخممرغ را در پایان به صورت درسته و بدون همزدن اضافه کنید، ظاهر غذا مجلسیتر میشود.
برای غلظت بیشتر، میتوانید یک عدد سیبزمینی کوچک رندهشده داخل آن بریزید.
همراهی اشکنه با نان خشک (مثل نان سنگک یا تافتون) باعث دلچسبتر شدن آن میشود.
قارچ رو جدا با روغن، کمی آویشن یا فلفل سیاه تفت بده تا آبش کشیده شه و طلایی بشه.
گوجه رو جدا با نمک و کمی روغن بپز؛ بهتره پوستش رو بگیری تا بافتش بهتر شه.
گوجه و قارچ رو با هم قاطی کنید؛ اگه خواستیید، سیر یا پیاز هم بندازید. تخممرغ رو وسطش بشکنید، درِ ماهیتابه رو بذارید تا بپزه.
در آخر: کمی پنیر، پاپریکا یا سبزی خشک بزن، با نون داغ سرو کنید.