لذیذ ترین غذای آمریکا

محبوب ترین غذاهای سنتی 
سفری به قلب سنت ها و ارثی‌های طعم و رنگ فرهنگ غذایی ایرانی 

جامبالایا

این غذا اکثرا با انواع گوشت مانند میگو، خرچنگ، مرغ، خرگوش یا سوسیس‌های پرادویه تهیه می‌شود. هر لقمه از جامبالایا مملو از طعم‌های مختلف می‌باشد، از بوی تازه برنج، تکه‌های ترد گوشت و سوسیس گرفته تا عطر سیر و شوری میگو. اگر دوست داشتید کمی سس تند به آن اضافه کنید تا طعم خوشمزه‌تری به خود بگیرد.

سس ووسترشر

سس ووسترشر (انگلیسی: Worcestershire sauce ) که گاهی به اختصار سس ووستر خوانده می‌شود، یک چاشنی مایع تخمیر شده است که برای نخستین بار به دست شیمی‌دانانی اهل شهر ووستر انگلستان به نام‌های جان ویلی لئا و ویلیام هنری پرینز تهیه شد.

طرز تهیه جامبالایا:

مرحله اول :در یک قابلمه بزرگ، روغن را روی حرارت متوسط گرم کرده. سینه مرغ و سوسیس را داخل آن بریزید و آن‌ها را سرخ کنید تا به رنگ قهوه‌ای روشن دربیایند.

مرحله دوم: پیاز، فلفل دلمه‌ای، کرفس، سیر، فلفل قرمز، پودر پیاز، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.

مرحله سوم: مخلوط را هم بزنید و بپزید تا پیازها کاملا نرم و مات شوند. این فرآیند، حدود ۵ دقیقه طول می‌کشد.

مرحله چهارم: برنج، آب مرغ و برگ بو را اضافه کنید. مخلوط را به جوش آورده و سپس شعله گاز را کم کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که به‌مدت ۲۰ دقیقه بجوشد.

مرحله پنجم: سس ووسترشر و سس تند را اضافه و جامبالایا را نوش جان کنید.

مقدار مناسب برای شش نفر

مواد لازم

مقدار کافی

سینه مرغ

2 عدد بدون استخوان و برش تکه‌های 5/2 سانتی‌متری

آب مرغ

4 لیوان

برنج سفید

400گرم

برگ بو

3 عدد

سوسیس گوشت دودی

250 گرم

پیاز نسبتا بزرگ

1 عدد پوست کنده و نگینی ریز خورد شود

فلفل دلمه

1 عدد نگینی ریز خورد شود

شاخه کرفس

1 عدد نگینی ریز خورد شود

سیر تازه

2 حبه پوست کنده و بسیار ریز شود

فلفل قرمز

نصف تا 1قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل سیاه

به مقدار لازم

پودر پیاز

نصف قاشق چای‌خوری

روغن زیتون

2قاشق غذا‌خوری

سس تند (تاباسکو)

1 قاشق چای خوری

سس ووسترشر(Worcestershire sauce)

2 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه سس ووسترشر :

مرحله اول: 5 قاشق غذاخوری تمبر هندی را با یک لیوان آب گرم مخلوط کرده سپس آن را صاف کنید تا عصاره تمبر هندی به دست آید.

مرحله دوم: سیر را کامل بکوبید و در ظرف مناسب بریزید. سرکه سیب و سویا سس و عسل و روغن زیتون و شیره انگور  و عصاره تمبرهندی را به ظرف سیر اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

مرحله سوم: تمام ادویه‌جات را با هم مخلوط کنید و آهسته آهسته به سایر مواد بیافزایید.

مرحله چهارم: آب لیموترش تازه را اضافه کنید و کاملا هم بزنید و اگر ماهی آنچوی یا کولی خشک‌شده داشتید آن را کاملا خرد کنید و به سس اضافه کنید.

مرحله پنجم: سس را کمی بجوشانید و کنار بگذارید.

مرحله ششم: شکر را درون ماهیتابه‌ای مناسب روی حرارت کم قرار دهید تا آهسته کاراملی شود(به روغن احتیاجی نیست).

مرحله هفتم: سس آماده‌شده از قبل را در ظرفی دیگر، روی حرارت زیاد به‌مدت ۳ دقیقه بجوشانید

مرحله هشتم: شکر کاراملی‌شده را به سس اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا سس شما غلیظ و یک‌دست شود.

توجه داشته باشید که طعم و عطر سس ووسترشر به کیفیت ادویه‌جات بستگی دارد. اگر می‌خواهید یک سس ووسترشر با طعم اصیل داشته باشید، باید چوب تازه یا دانه ادویه‌ها را تهیه و پودر کنید.

 مواد لازم

مقدار کافی

سرکه سیب

1 پیمانه

 لیمو‌ترش تازه

1 عدد

 پودر پیاز

1 قاشق چای خوری

 پودر دارچین

نصف قاشق چای خوری

 سیره تازه

1 حبه

پودر تخم گشنیز

1 قاشق چای‌خوری

 پودر زنجبیل

نصف قاشق چای خوری

 فلفل سیاه و سفید

نصف قاشق چای خوری

 پودر فلفل قرمز

یک چهارم قاشق چای‌‌خوری

 عسل

1 قاشق غذاخوری

 پودر میخک

1 قاشق چای‌خوری

 زردچوبه

یک چهارم قاشق چای‌‌خوری

 پودر هل 

یک چهارم قاشق چای‌‌خوری

 پودر خردل

1 قاشق چای‌خوری

 سویا سس

2 قاشق خوری

 نمک

1 قاشق چای‌خوری

 روغن زیتون

1 قاشق غذاخوری

 شیره انگور

 1 قاشق غذاخوری

 ماهی کولی یا آنچوی خشک شده

2 عدد

 شکر

نصف پیمانه

 تمبرهندی

5 قاشق غذاخوری -> برای تهیه‌ی 2 قاشق عصاره تمبر هندی

نکته مهم

 

جامبالایا، یک غذای مشهور خانگی و نمادی از ناهار روزهای یکشنبه یا پیک‌نیک‌های کلیسایی است و هر فردی در لوئیزیانا معتقد است که بهترین نسخه این تاس کباب، توسط مادربزرگ خودش پخته می‌شود. این خوراک به‌قدری محبوب است که الهام‌بخش «هنک ویلیامز» (Hank Williams) برای خواندن آهنگی با نام جامبالایا شده.

 

WhatsApp
Telegram
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *