سفری به قلب سنت ها و ارثی های طعم و رنگ فرهنگ غذایی ایرانی

محبوب ترین غذاهای سنتی 
سفری به قلب سنت ها و ارثی‌های طعم و رنگ فرهنگ غذایی ایرانی 

قرمه سبزی

ترکیبی از گوشت و سبزیجات و ادویه‌ها است . این غذا به عنوان یک غذای اصلی در ایران سرو می‌شود و معمولا با برنج سفید همراه می‌شود اما نمی توان دقیقا مشخص کرد که این غذا از کدام منطقه و مکان به وجود آمده است، برخی معتقدند که قرمه سبزی از مناطق شمالی ایران مانند گیلان و مازندران ریشه‌دار است.

دیزی

غذایی ایرانی با عطر و بویی دلچسب است . این غذا با فرهنگ و اصالت ایرانی گره خورده و از قدیم خواهان بسیاری داشته است . به روش های متفاوتی و به راحتی در خانه پخته می شود در هنگام سرو نیز برخی مخلفات را از اب جدا کرده می کوبند و میل می کنند .

طرز تهیه قرمه سبزی :

مرحله اول: پیاز ها را نگینی خرد کرده،در یک قابلمه کمی روغن بریزید پس از داغ شدن پیاز ها را اضافه کرده و با زردچوبه تفت دهید تا جایی که پیاز سرخ شود سپس گوشت های خرد شده با اندازه متوسط را اضافه کنید تا جایی رو حرارت باشد که رنگ تمامی قسمت های گوشت تغییر و تقریبا سرخ شود.

مرحله دوم: لوبیا قرمز را که شب قبل در یک کاسه آب خیسانده اید به مدت 15 دقیقه در آب جوش قرار دهید سپس آبکشی کرده و به خورش اضافه کنید،کمی تفت دهید و چند لیوان آب جوش به ترکیب اضافه کنید تا با حرارت ملایم بپزند.

مرحله سوم: سبزی خورشتی را ریز خرد کنید با روغن کمی در تایه جداگانه تفت دهید تا سرخ شود سپس به خورش اضافه کنید و در این مرحله نیز فلفل سیاه و نمک اضافه کنید. 

مرحله چهارم: پس از اینکه سبزی خورش چند جوش خورد لیمو عمانی را اضافه کنید. “لیمو عمانی باید از قبل به دو نیم تقسیم شده و در آب ولرم قرار گیرد تا تلخی آن گرفته شود”

مرحله پنجم: بگذارید خورش با حرارت کم به آرامی بپزد، نوش جان!

مقدار مناسب برای چهار نفر
مواد لازم
مقدار کافی
گوشت خورشتی
400 گرم
سبزی خورشتی
500 گرم
لیموعمانی
2عدد
روغن مایع
به مقدار کافی
نمک و فلفل و زرچوبه
به مقدار کافی
لوبیا قرمز
200 گرم
پیاز
1عدد

نکته مهم

طرز تهیه دیزی :

مرحله اول: در ابتدا یکی از پیاز هارا با رنده ریز رنده کرده و در یک قابلمه با روغن کم و حرارت پایین کامل تفت دهید تا سبک شود در این میان فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه ها خارج شود.

مرحله دوم: گوشت و دنبه را به پیاز ها اضافه کنید کمی تفت دهید سپس نخود و پیاز باقی مانده ولوبیا سفید را بیفزایید.

مرحله سوم: اب جوش را تا مقداری اضافه کنید که کاملا سطح مواد را بپوشاند . حرارت را زیاد کنید تا به نقطه جوش برسد و سپس کف های ایجاد شده گوشت و دنبه را از سطح اب جمع و دور بریزید ، در این قسمت حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید به مدت 3 ساعت با شعله کم بپزد و روغن بیندازد.

مرحله چهارم: بعد از یک ساعت گوجه فرنگی ها را “با استفاده از میکسر پوره کنید” به دیزی اضافه کنید.

مرحله پنجم: پس از گذشت یک ساعت دیگر، رب را با نمک و فلفل و زردچوبه کاملا تفت داده و در قابلمه بریزید.
سپس سیب زمینی هارا اضافه کنید. “به شکل درسته” 

مرحله ششم: در این مرحله دنبه و چربی هارا به همراه پیاز از قابلمه خارج کرده ، آنها را میکس کنید. “می توانید با گوشتکوب بکوبید”

مرحله هفتم: پیاز و دنبه له شده را به قابلمه بازگردانید،طعم آبگوشت را بچشید و نمک و ادویه های لازم را اضافه کنید.

استفاده از سبزی خوردن و نان سنگک هنگام سرو هر فردی را عاشق دیزی می کند.

مقدار مناسب برای چهار نفر
مواد لازم
مقدار کافی
نخود
نصف لیوان
گوشت ابگوشتی با دنبه
500 گرم
گوجه فرنگی
2عدد
سیب زمینی
2عدد
رب گوجه فرنگی
2قاشق غذاخوری
لوبیا سفید
نصف لیوان
پیاز
2عدد
نمک و فلفل و زردچوبه
به مقدار کافی
روغن مایع
به مقدار کافی

دورهمی ایرانی

دورهمی های خانوداگی قدیمی در فرهنگ ایرانی دارای اهمیت بسیار بودند و در انها اعضای خانواده با یکدیگر در تعامل  و اوقات خوشی را سپری می کردند . این دورهمی ها معمولا در روز های تعطیل و مناسبت های خاصی برگزار می شدند. برای پذیرایی از میوه های فصلی رنگارنگ در کنار چایی با عطر نعنا و گل محمدی استفاده می شد محبوب ترین غذاهای ایرانی از جمله قیمه نثار و قرمه سبزی و دیزی به عنوان غذای اصلی سرو می شدند .

استفاده از قابلمه سفالی یا سنگی برای پخت دیزی .
استفاده از دنبه و گوشتی که چربی داشته باشد .
نخود و لوبیا سفید دیزی را از شب قبل در یک کاسه اب بخیسانید ، برای گرفتن نفخ انها .
برای غذاهای سنتی مثل ابگوشت باید از اب جوش استفاده شود تا طعم بی نظیر ان همیشه در ذهن بماند .
جمع کردن کف چربی ها یکی از مهم ترین نکات است برای اینکه ابگوشت بوی بدی نداشته باشد .
استفاده از سبزی خوردن و نان سنگک هنگام سرو هر فردی را عاشق دیزی می کند .

نمک باید دو مرحله آخر اضافه شود چون باعث می شود گوشت دیرتر بپزد .
هر چقدر سبزی بیشتر تفت بخورد غذا خوشمزه تر و رنگ آن تیره تر خواهد شد ولی با این کار تمام ویتامین ها و مواد معدنی درون سبزیجات از بین می رود .

برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازد در پایان پخت یک تکه یخ کوچک داخل آن بیندازید . “باعث می شود سبزی خورش شوک شود و به روغن انداختن آن کمک می کند”

بهتر است از سبزی تازه استفاده شود .
قرمه سبزی کم آب تر و غلیظ تر باشد .
گوشت گوسفندی طعم بهتری به خورشت می دهد .
برای روغن بیشتر خورش می توانید از عصاره قلم استفاده کنید .

نمایش همه

WhatsApp
Telegram
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *